Kontaktní dermatitida, léčba: přehled účinných mastí a krémů

Zvířata

Kontaktní dermatitida se projevuje podrážděním a kožními vyrážkami. Jedná se o alergickou reakci, ke které dochází v bodě kontaktu s alergenem. Podnětem může být cokoli: domácí chemikálie, kosmetika, oblečení vyrobené z umělých tkanin. Reakce na alergen neprobíhá okamžitě. Někdy se po několika dnech objeví stopy alergií. Proto je někdy obtížné určit patogen. Další informace o tom, jak správně diagnostikovat, naleznete v článku..

Pro kontaktní dermatitidu jsou místní léčiva považována za nejúčinnější léčbu - masti, krémy a antiseptické roztoky.

Hormonální drogy

Mezi účinné hormonální krémy a masti, které se používají při léčbě kontaktní dermatitidy, byste měli věnovat pozornost následujícímu:

  • Hydrokortisonová mast
    Masť zmírňuje zánět, otoky, svědění. Má antialergický účinek. „Hydrokortizon“ účinně bojuje proti projevům ekzému, alergické a kontaktní dermatitidě, neurodermatitidě, lupénce, seborrhea. Pro lidi s plísňovými kožními onemocněními, těhotnými ženami a dětmi mladšími 2 let je droga nebezpečná. Masť se nanáší v tenké vrstvě na postiženou pokožku 2-3krát denně. Délka léčby závisí na závažnosti onemocnění. V průměru trvá léčba dermatitidy 6-14 dní. Ve vzácných případech 20 dní. Po aplikaci masti se doporučuje použít okluzivní obvaz. Zvýší účinnost léku, chrání poškozenou pokožku před infekcemi, bakteriemi a jinými zraněními. Nedoporučuje se dětem léčit hydrokortisonovou mast déle než 2 týdny.
  • Flucinar
    Přiřazení akutních forem atopické a seboroické dermatitidy, lišejníků, ekzémů a psoriázy. Masť není tře, ale opatrně se nanáší tenkou vrstvou na kůži. V případě psoriázy je povoleno aplikovat Flucinar pod obvazem. Doba léčby mastí by neměla přesáhnout 14 dní. Celková dávka léku v těchto dvou týdnech by neměla překročit 30 mg (2 zkumavky). Děti starší než 2 roky mohou používat přípravek „Flucinar“ pouze se souhlasem ošetřujícího lékaře, maximálně však 1krát denně a na malém místě kůže.
  • Dermatop
    Používá se k léčbě alergické a atopické dermatitidy, chronických lišejníků, ekzémů, seboroické dermatitidy, lupénky. „Dermatop“ také zmírňuje zánět a léčí kůži postiženou popálením prvního stupně. Masť se vtírá do pokožky 1-2krát denně. Průběh léčby by neměl přesáhnout 4 týdny. Použití okluzivního obvazu pomáhá zvýšit terapeutický účinek masti. Pacienti s houbovými, virovými a bakteriálními kožními onemocněními by neměli přípravek Dermatop užívat. Pokud po aplikaci masti pocítíte pálení, měla by být léčba tímto lékem naléhavě zastavena.
  • Elokom
    Přiřadit dospělým a dětem od 2 let. Lék se používá k eliminaci svědění, kožních projevů alergií, psoriázy, atopické a seboroické dermatitidy, lišejníkové planety a radiační radiační dermatitidy. Masť nebo krém se nanáší 1krát denně tenkou vrstvou a nedrží se. Délka léčby závisí na diagnóze a závažnosti onemocnění. "Elokom" je také k dispozici ve formě pleťové vody. Jednou denně se jemně vtírá do pokožky, dokud se úplně nevstřebává..
  • Dermoveit
    Je indikován pro dospělé a děti od 1 roku s lupénkou, ekzémem a dalšími dermatologickými chorobami. Přípravek Dermoveit nelze použít u lidí s rakovinou kůže, periorální dermatitidou, bakteriálními, plísňovými a virovými lézemi, ženy během laktace. Krém se aplikuje na zanícené oblasti kůže 1-2krát denně. Nepoužívejte Dermoveit déle než 4 po sobě jdoucí týdny. Pokud krém po 4 týdnech nedá výsledky, měl by být nahrazen jiným lékem.

Nehormonální drogy

Dermatologové zase od řady populárních nehormonálních léků rozlišují:

  • Radevit
    Masť je předepsána pro různé formy dermatitidy, praskliny, erozi, rány, vředy, popáleniny. Radevit je také vhodný pro prevenci alergických kožních onemocnění. Těhotné ženy a lidé s hypervitaminózou A, E, D nesmí užívat lék. Nástroj se doporučuje nanášet tenkou vrstvu na zanícenou pokožku 2krát denně. Pokud je kůže velmi šupinatá, lékaři doporučují používat okluzivní obvaz..
  • Zinková mast
    Zmírňuje zánět a podráždění pokožky, zjemňuje, vysušuje. Masť účinně bojuje proti „vyrážce z plenek“, kontaktní dermatitidě, léčí popáleniny, řezy a škrábance. Droga je kontraindikována u těhotných žen, u lidí s hypervitaminózou A, E, D. Zinková mast se aplikuje dvakrát denně. Před nanesením masti můžete kůži ošetřit antiseptickým roztokem. Účinek bude lepší, pokud po aplikaci obvazují problémové oblasti kůže okluzivním obvazem. Léčba obvykle trvá několik týdnů..

BoroPlus
Přírodní ajurvédský lék, který bojuje proti alergiím na kůži, bakteriím a plísním. Krém obsahuje výtažky z léčivých indických rostlin a bylin. Účinně snižují zánět a svědění, léčí škrábance, rány, lehké popáleniny. Nástroj lze použít také pro kosmetické účely. Hydratuje, udržuje pevnost a pružnost pokožky. BoroPlus se nanáší na pokožku tenkou vrstvou. Poté krouhněte krém kruhovými masážními pohyby. Při prvních příznacích kontaktní dermatitidy by se léčivo mělo používat dvakrát denně. Pokud se stav kůže zhorší, doporučuje se krk třikrát denně.

Kombinované fondy

  • Fusiderm B
    Jako součást látek „Fusiderma B“ s antibakteriálními a protizánětlivými účinky. Krém bojuje s ekzémem, včetně dětství, zbavení, psoriázy, bakteriální infekce. Nástroj se doporučuje aplikovat na poškozenou pokožku dvakrát denně pod obvazem. U dětí starších než 1 měsíc se místo okluzivního obvazu používají plenky. Průběh léčby obvykle trvá 1-2 týdny. Nepoužívejte krém na velké plochy pokožky, aby nedošlo k předávkování. Pro těhotné ženy a ženy během kojení lze Fusiderm B použít pouze se souhlasem ošetřujícího lékaře.
  • Triderm
    Zmírňuje zánět kůže, alergické reakce, svědění. Krém má také antibakteriální a protiplesňové účinky. Triderm je předepsán k léčbě různých forem dermatitidy, bakteriálních a plísňových infekcí. Dospělým se doporučuje krmit krém do postižených oblastí kůže dvakrát denně. 2 týdny používání Tridermy stačí k úplnému odstranění příznaků kontaktní dermatitidy. Pokud je onemocnění závažné, může být léčebný postup prodloužen o další 2 týdny. Krém by neměly užívat těhotné a kojící ženy.
  • Fleming mast
    Homeopatický lék, který se skládá z přírodních ingrediencí. Masť uklidňuje podrážděnou a zanícenou pokožku, ničí bakterie, vysychá a léčí. Bojuje proti dermatitidě, hemoroidům a rýmám, alergickým vyrážkám a svědění. „Fleming masť“ je jedním z nejbezpečnějších prostředků z tohoto seznamu. Lék je k dispozici bez lékařského předpisu, není návykový, je povolen dětem a těhotným ženám. Mezi vedlejšími účinky lékaři zaznamenávají možnou alergickou reakci na kteroukoli ze složek léčiva, při dermatitidě se léčivo aplikuje dvakrát denně na postižené oblasti kůže. Průběh léčby by měl být alespoň 10 dní.

Antihistaminové masti

  • Fenistil
    Přiřazujte pro svědění kůže, úly, kousnutí hmyzem, popáleniny. Masť se doporučuje aplikovat 2-4 krát denně. Kůže ošetřená Fenistilem by měla být skryta před přímým sluncem. Lék mohou užívat těhotné ženy, kojící ženy a kojenci..

  • Nezulin
    Zmírňuje podráždění, zarudnutí a svědění. Krém se používá po kousnutí hmyzem a alergické reakci na kůži dítěte i dospělého. Doporučuje se použít při prvních příznacích kontaktní dermatitidy, aby se onemocnění neprogresovalo..

  • Antiseptika pro prevenci infekcí

    • Miramistin
      Droga bojuje proti většině bakterií, virů a hub. Zabraňuje infekci, zmírňuje podráždění. Výhodou oproti jiným antiseptikům je selektivita: Miramistin působí pouze na mikroorganismy, aniž by poškozoval membrány lidských buněk.

    Léčivé krémy na rány

    • Bepanten
      Bepanten je známý svou schopností rychle léčit popáleniny a řezy. Méně často, ale neméně účinně, se používá k ochraně pokožky před záněty vyvolanými kontaktní dermatitidou. Bepanten je jedním z mála bezpečných produktů pro těhotné, kojící a kojence. Tato mast se často používá proti „plenkové“ dermatitidě u kojenců..

    Panthenol
    „Panthenol“ zmírňuje podráždění, zánět, loupání, první známky kontaktní dermatitidy. Masť také urychluje regeneraci kůže po různých zraněních..

      Emolium
      Řada produktů péče o pleť Emolium zahrnuje mimo jiné „speciální krém“. Zvlhčuje suchou pokožku, zmírňuje zánět u dětí a dospělých, zmírňuje svědění.

      Jak vyvinout léčebný kurz pro kontaktní dermatitidu

      Lékaři doporučují kombinovat několik léků. V počátečním stádiu výskytu kontaktní dermatitidy se doporučuje zarudnutí, podráždění a svědění odstranit hormonálními látkami. Zmírňují první příznaky a zabraňují infekci poškozené kůže. Po několika dnech používání hormonálních mastí zmizí akutní příznaky. Poté lze ošetření provádět méně agresivními metodami - nehormonálními látkami. Odstraňují reakci z kontaktu s alergenem na kůži. Po několika dnech léčby nehormonálními krémy lékaři doporučují používat přípravky pro hojení a obnovu pleti..

      Je důležité si uvědomit, že masti a krémy, stejně jako jiné léky, mají kontraindikace a vedlejší účinky. Pouze lékař dokáže přesně stanovit diagnózu a zvolit léčbu, která je pro vaše tělo bezpečná..

      Alergická dermatitida na obličeji, POMOC.

      Dívky, nedávno psané o kopřivce, ale po změně celého internetu jsem více nakloněn alergické dermatitidě.

      Moje tvář je jen nesnesitelně pečená, velmi červená jako pálení, včera tam byly puchýře.

      Myslel jsem, že ve večerních hodinách zmizí a peče to ještě víc, svědí, oteklé, oteklé, velmi horké.

      existuje seboroická dermatitida, kontakt, růžovka, co mám? Zítra půjdu znovu k dermatologovi, potřetí už nedokážou diagnostikovat gastrointestinální trakt, ať už Quinckeho edém nebo kopřivku. Předané analýzy, vše je normální, nalezené polypy v žluči, stagnace žluči, piju ulfosan,

      vypadá to méně jako úly, má malé pupínky a já mám solidní zarudnutí, svědění, horečku, otoky, pečení. obličej je jasný a nic víc, čelo a nos méně červené.
      Sdílejte prosím své znalosti a zkušenosti. Ohýbám se ((((

      YULENK @

      Alergická dermatitida u B. Kdo ji měl? co bylo ošetřeno?

      Tato položka byla zveřejněna v YULENK @ · 25. ledna 2013

      29,984 zhlédnutí

      Ahoj! Nevím, co mám dělat! (VÍCE PÁSŮ Dopisů, omlouvám se)

      Četl jsem o drogách na internetu. návod k použití u různých výrobců stejné drogy se liší. Oba jsou glukokortikoidní léky, kat. jsou kontraindikovány v B., mechanismus účinku je téměř identický, hormonální. Oba patří do kategorie C z důvodu nebezpečí použití v B.

      Obecně platí, že Elok byl u mě (i když byl po lhůtě splatnosti 1 měsíc, nekoupil jsem si nový, kdybych mohl používat Sinoflan), Sinoflan šel a koupil, otevřel pokyny, seděl jsem a topil se. Tyto krémy nepoužívejte. nevzbuzují důvěru v bezpečnost podle bodu B. Nebo to může vydržet, rozmazávat bez zastavení dětského krému, dělat obklady heřmánku? HZ

      Obraťte se na recenze léčby dermatitidy

      Fórum rodičů Khabarovsk HabMama

      • Aktuální čas: 17. května 2020, 09:19
      • Časové pásmo: UTC + 10: 00

      Alergická dermatitida

      Moderátor: Svtln

      Alergická dermatitida

      Zpráva KaTbKa »1. února 2012, 15:00

      Alergická dermatitida

      Zpráva je Yulianka »1. února 2012, 15:16

      Alergická dermatitida

      Zpráva z bunny »01.02.2012 21:52

      Alergická dermatitida

      Zpráva KaTbKa »02.02.2012, 13:19

      Alergická dermatitida

      Zpráva zajíčka »04.02.2012 22:17

      Alergická dermatitida

      Zveřejnil Anette 14. února 2012 14:16

      KaTbKa, přečtěte si toto téma - Allergy-2.

      Přidáno po 48 sekundách:

      Alergická dermatitida

      Zpráva je Olyusya »19. února 2012, 00:32

      Alergická dermatitida!

      Jo, také žili, najednou jedli pouze minerální vodu bez plynu a černých sušenek%) Žádná reakce (((Přestala jsem používat prášek, svrhla polštáře a přikrývky, nic jsem neudělala, krmila jsem nulovou antihistaminika, naolejovala jsem 3) možnosti masti, předpis))), což je smrad. Pak skóroval, zařval a plivl. za rok a za 2 nebo 3 měsíce to začalo plynout, pak o jeden a půl vše zmizelo%)

      Zapomněl jsem napsat - jedli jen prsa až rok, nedali nic k pití%), pak jsem okamžitě začal jíst dospělé jídlo, dobře, ne smažené kotlety, myslím tím, že neexistují žádné speciální sklenice obilovin. Parní zeleninové kotlety, zeleninové polévky, ovocné nápoje. Zpráva byla uživatelem změněna dne 04.07.2009 v 17:05

      máme také alergii. dermatitida, máme 4 měsíce, začala někde za 2 týdny, byli jsme na IV, v alergickém centru říkali, že se jedná o alergii založenou na kravském mléce, odkud kravské mléko pochází z nutrilonu, nevidím to (snědl výživu) 1 a nutriční pohodlí), + Já sám jsem měl v dětství diatézu, když jsem byl zahradníkem někde asi za 5 let, právě teď nám bylo řečeno, že je hypoalergenní. směsi - nevidím výsledek, jak suché a červené tváře byly a stále zůstávají, az nějakého důvodu se červenají večer. :( Fenistil gel a kapky nepomohly, suspenze Lomilan a krém Advantan začali pomáhat. Velmi dobře (náš pediatr nám nařídil vypít to před návštěvou alergického centra) a dermatolog v celém centru řekl, že se po nalití vylévá pouze krémy na bázi d-panthenolu, se suchostí - krém naší matky a existují speciální směsi a knír. :( ale výsledek nevidím. :()

      Otázka: Jak vaše děti dostaly očkování? a pili jste nějaké drogy pár dní před očkováním??

      Alergická dermatitida

      # 1 Barbarisk @

      # 2 Helen

      # 3 lelenka

      Na mé paži se objevila skvrna: suchá kůže, která pravidelně praskala a malé skvrny, které svědily. Šel jsem k doktorovi, krátce pohlédl a předepsal neoderm masť. Na otázku, jaký druh nemoci, řekla, že měla alergickou dermatitidu. Můžeme říci, že za minutu jsem diagnostikoval a předepsal lék. Masť nepomohla.

      Existuje nějaký způsob, jak léčit tuto nemoc sami a jak zjistit příčinu nemoci?

      Nechci znovu jít k doktorovi. Znovu předepíše nějaký druh masti a nechci na sobě zkusit všechno, co je v lékárně. Já sám mohu být léčen pomocí pumpy.

      # 4 Helen

      Barbarisk # 5 @

      A na obličej, který můžete použít kromě krému Rosamet?
      Několikrát jsem otřel několikrát přímo na podráždění vatovou vatou s chloridem vápenatým a můj obličej se začal odlupovat - to znamená, že léčení je blízko nebo naopak, je lepší to už nepoužívat?

      Doktor mě také krátce prozkoumal, zdá se, že diagnostikuje náhodně. Předepsal něco, co mi nejen nepomohlo, ale také se zhoršilo. ty. nezastavil ani vývoj nemoci. Přišel jsem s několika skvrnami na tváři, myslel jsem, že všechno vyléčím, a teď mám podráždění po celé tváři, chodím jako rakovina červená.

      # 6 Helen

      # 7 Barbarisk @

      Díky za odpověď! Jen dokud se nedostanu k doktorovi. není moc volného času. A musíte jít s tou tváří. Pro přehlednost připojuji fotku, zde můžete vidět vše. Na místech, kde zčervenání, pokud se jedná o kůži, se zdá, že se jedná o brusný papír - je drsný a suchý. Nejzajímavější je mi tato zarudnutí, jak je odstranit a poté zůstanou jizvy?

      # 8 Helen

      # 9 Barbarisk @

      # 10 Helen

      # 11 Barbarisk @

      # 12 Helen

      # 13 Barbarisk @

      Jakmile přestanu brát lék, alergie se postupně začne obnovovat. Zejména na obličeji, především na uších. Claritin pila 10 dní, její tělo bylo potřeno Sinaflanovou mastí a její tvář zachytila ​​Advantan a také Enterosgel každý den. Před 3 dny jsem dokončil užívání všech léků, opět se objevilo svědění obličeje, svědění, zarudnutí. Mám velké podezření, že tato alergie na barvení vlasů, kterou jsem barvil v září. Tehdy to všechno začalo. A to pokračuje, protože barva je neustále na vlasech. A nemyje se, je perzistentní a látky jsou neustále v kontaktu s kůží.

      Co lze v tomto případě udělat? Nemůžu ostříhat všechny vlasy. Je možné sedět na lécích neustále, dokud nedospějí? Nebo možná něco k pití, aby se zvýšila imunita, aby tělo „alergii“ překonalo? je to možné?

      A dál. moje kůže na mé tváři je náchylná k suchu a z alergií úplně vyschla. Vždycky jsem používal zvlhčovače ráno a večer. A teď se obávám, že je použiji, a díky tomu je kůže velmi suchá. Je možné rozmazat obličej některými krémy (kosmetickými) as kterými?

      # 14 Irina777

      # 15 Reewz

      Může mi někdo pomoci? Asi týden na obličeji, stejné příznaky jako v prvním příspěvku na téma. A začaly se objevovat poté, co jsem hluboce propíchl tvář do měděné spony. Možná existují návrhy, proč by se to mohlo objevit a jak se toho zbavit? Vzhledem k těžkému období v práci lékaře není čas na osobní návštěvu.

      # 16 Skandální

      Omlouvám se za rušení, ale zpočátku jsem byl také předepsán Lactofiltrum, Enterosgel, glukanát vápenatý, thiosíran sodný, Claritin, Zodak, Triderm, Lokoid atd..
      Nic z toho mi nepomohlo..
      Trpím nemocí asi 2 roky. Symptomy jeden ku druhému - všechny výše uvedené. Nakonec mi byla diagnostikována atopická dermatitida.

      Z toho, co mi opravdu pomohlo, si mohu vybrat - Diprosalik (ALE doktor mi řekl, že je to příliš silná mast). Z mého pohledu si mohu všimnout, že ve 3 aplikacích vyčistila všechny vyrážky. Zbývá jen trochu. Poté, co jsem přestal používat, účinek zůstal asi měsíc. Pak se pomalu začalo všechno znovu objevovat, ale v menším množství. Je nemožné rozmazat její tvář. Myslím, že to pomůže zejména v mimořádných případech.

      Elokom krém - pomáhal s tváří. Doktor řekl, že je bezpečnější než diprosalik.

      Antialergika - Xizal opravdu pomohl.

      Všechny „čističe“ těla nedaly vůbec žádný účinek. Z thiosíranu sodného byl sice vztyčený, ale stal se desetkrát horší.

      Šel jsem k několika lékařům, nesouhlasili s předepisováním léků, ale všichni se shodli na jedné věci - musíte darovat krev na imunoglobulin E a pak provést testy na alergeny. Na tom je již možné stavět.

      Ještě jednou se omlouvám za amatérskou radu. Chci objasnit, že nic z výše uvedeného není vodítkem k akci a že vše je čistě individuální. Samozřejmě, může pomoci pouze lékař (!).

      Osobní zkušenost Svědění koroduje tělo zevnitř: bydlím
      s atopickou dermatitidou

      Když nemůžete být svědící, ale to je vše, co chcete dělat.

      Atopická dermatitida je chronické zánětlivé kožní onemocnění, které svědí, praská, krusty nebo vyrážky a stává se přecitlivělé na dráždivé látky. Ve většině případů se vyskytuje u dětí do sedmi let. U přibližně poloviny z těch, kteří zažili atopickou dermatitidu v dětském věku, symptomy přecházejí do dospělosti, ale v méně akutní formě. Atopická dermatitida je často spárována s astmatem, alergickou rýmou nebo alergiemi na potraviny..

      Nikdo neví, proč někteří lidé mají atopickou dermatitidu, zatímco jiní ne. Doposud lze říci, že vývoj tohoto onemocnění je ovlivněn rodinnou anamnézou a mutací genu FLG, který je zodpovědný za bariérovou funkci kůže. Pokud jeden z rodičů trpěl atopickou dermatitidou, je riziko, že se u dítěte dostane stejné, dvakrát až třikrát vyšší. Pokud byl s oběma rodiči, pak třikrát až pětkrát. Atopickou dermatitidu nelze léčit, ale stav lze zlepšit a kontrolovat příznaky. Novinářka a podnikatelka Kristina Farberová nám vyprávěla o životě s takovou funkcí.

      TEXT: Kristina Farberová,
      autor telegramového kanálu „Chris Prints“

      Znovu uklidnil

      Je mi pět let, je zima v Novosibirsku, můj otec a já jedeme čerstvým sněhem v UAZ do vojenské nemocnice. Tam, doktor ve škrobené čepici použije kleště k odstranění obvazů z mé ruky. Všechno vypadá velmi špatně. Prsty jsou vínové, oteklé a mokré. Gáza zanechává kůži. Dlaně v krustech. Na ohybech loktů - červená vyrážka a praskliny, kvůli kterým je bolestivé ohýbat se a ohýbat. Otec křičí, abych zastavil svědění.

      Doma moje matka odstranila obvazy. Navždy si budu pamatovat barvu manganistanu draselného, ​​kterou chovala ve skleněné nádobě o objemu 3 litrů, aby mě během obvazů - fialové-maliny. A pamatuji si furatsilin. Taková žlutá. Otec se ujistil, že jsem si krátce prořízl nehty a naučil se škrábat prsty.

      Hlavní pohromou lidí s atopickou dermatitidou je svědění. Ty svědění. To se mi nelíbí. Roztrháváte se od sebe. Škrábání je zároveň bolest a sladkost. Nějaké divoké bzučení a pekelné mučení. Roztrhněte boky do krve, nechte oděvy na kotnících a oteklé drážky na ramenou nebo podpaží. Svědění koroduje tělo zevnitř. Hodil jsem a těžko usnul - všechny cívky na prostěradle je můj nepřítel. Nemohu se normálně osprchovat, trpět vlněnými svetry a špičatými punčochami.

      Co je to ekzém?

      Zpočátku se rodiče domnívají, že svědění, vyrážka a otevřené boláky jsou alergickou reakcí na sladkosti, protože jsem tiše přetahoval čokolády Metelitsa z horní skříňky v kuchyni. Na rozdíl od běžné mylné představy, jídlo není schopno vyvolat atopickou dermatitidu od nuly - existují pouze důkazy o tom, že stávající potravinové alergie mohou zhoršovat příznaky.

      Jsem poslán k alergologovi - provádí záplatový test a zaznamenává reakce na prach z knih, nikotin, škrob a domácí zvířata. Nové úvodní změny v životě naší rodiny: otec se snaží přestat kouřit, brambor opustí menu a kočka Partos poslala z domova, aby pracovala se svým otcem na chytání myší. Alespoň to říkali rodiče..

      Lékař také řekl, že mám ekzém - chronické zánětlivé kožní onemocnění. Nakonec to někdo definoval! Stručné vysvětlení: atopická dermatitida a ekzém jsou zaměnitelné pojmy. Pokud se termín „ekzém“ používá samostatně, obvykle se jedná o atopickou dermatitidu (atopický ekzém). „Ekzematózní“ znamená loupání, krustování nebo pláč. Lékaři používají termín „dermatitida“ k popisu různých kožních onemocnění (například seboroická dermatitida, kontaktní dermatitida nebo alergická dermatitida).

      Co s tím má mutace společného

      Vnější vrstva lidské kůže - epidermis - je první obrannou linií mezi tělem a prostředím. Zabraňuje vstupu alergenů a mikrobů do našeho těla a zabraňuje ztrátě vlhkosti z kůže. U lidí s atopickou dermatitidou je bariérová funkce kůže geneticky narušena. Anna Bruckner, MD, členka Americké akademie pediatrie, vysvětluje, že je to způsobeno poškozeným genem FLG. Tento gen je zodpovědný za instrukce pro "sestavení" proteinového profilaggrinu, který je obsažen v buňkách stratum corneum lidské kůže. Rozštěpením profilaggrin produkuje několik kopií filaggrinového proteinu, který je zodpovědný za udržování bariérové ​​funkce kůže. Kromě toho se filaggrin podílí na tvorbě molekul přirozeného zvlhčujícího faktoru pokožky. Při mutacích filagrinu jsou narušeny bariérové ​​funkce kůže: špatně udržuje vlhkost, stává se suchou, šupinatou a zvyšuje se riziko alergických reakcí. Metaanalýzy potvrzují asociaci mutací fylagrinu s atopickou dermatitidou.

      Je škoda, že v roce 1998 o tom moje rodina nevěděla. Místo toho jsem byl v osm hodin odvezen k léčitelům a ve třinácti do solných jezer. Čarodějka se ukázala jako babička na okraji Novosibirsku. Položila mě na stoličku, postříkala ji vodou a něco zašeptala a pak dala bonbón - pro trpělivost. Ale na jezerech to nebylo špatné. Šel jsem do vody, rány si zničil sůl a oni boleli - stejně jako v Dobryninově písni. Ale alespoň pomohlo.

      Jak se s ním zachází?

      Na začátku roku 2000 se moji rodiče rozvedli, a to je pravděpodobně jeden z důvodů, proč se ekzém začal znovu opakovat. Stres a emocionální úzkost způsobená ostrým obratem v obvyklém životě každý den ostříhají mou kůži špatně. Mám několik špatně se hojících ložisek. Jeden z nich je v dlani pravé ruky, velikost pětičlenné mince. Rána svědění po celou dobu, namočí a krusty. Protože běží pravá ruka, je život obtížný. Ve škole píšete perem, cvičíte na švédské zdi v tělesné výchově nebo volejbal hrajete oběma rukama. A také socializace. V určitém okamžiku si to spolužáci a jejich rodiče všimnou, zeptají se, co je s vámi, je nakažlivé. Je možné, abyste se dotkli běžného nádobí na čajovém večírku ve třídě nebo si z izo odnesli něčí tužky. Ekzém není nakažlivý. Nemůžete ji vyzvednout od někoho jiného. Lidé dědí ekzém kvůli kombinaci faktorů a lze jej aktivovat v důsledku vnějších spouštěcích faktorů: potravinové alergie, stres, faktory prostředí.

      Máma mě vzala k dermatologovi a předepsal masti. Především lékaři obvykle doporučují léky, které obsahují kortikosteroidy. Zmírňují otoky, zklidňují svědění a léčí rány. Další fází jsou lokální inhibitory kalcineurinu (takrolimus, pimecrolimus), které se používají, když kortikosteroidy nepomáhají. Farmakologická činidla se obvykle používají u těžkých forem atopické dermatitidy, když jsou postiženy velké plochy kůže, což způsobuje vážné nepohodlí..

      Spolu s mastí jsem od doktora obdržel několik dělících slov o nefarmakologické kontrole ekzému. Používejte zvlhčovače se změkčovadly, obnovte bariérovou funkci pokožky. To může pomoci, a někdy dokonce umožní obejít se bez léků. CeraVe, La Roche-Posay, Avène, Eucerin - jedna z těchto značek je vhodná; posledně jmenovaný obsahuje mnoho produktů s důležitými složkami ve složení - například svědění kortizon, antimikrobiální dekandiol, vazelína, což je ideální pro atopické látky, protože má vysokou okluzi a nezpůsobuje alergie. Mimochodem, mnoho užitečných doporučení lze nalézt na webových stránkách Národní asociace ekzémů. Vytvářejí seznamy kosmetických přípravků schválených pro atopii, vysvětlují, o které složky se mají starat, a naučí se používat mokré obvazy..

      Opravdu rád ležím ve vaně, ale musím se postavit na krk této písničky a řídit se doporučeními týkajícími se vodních procedur. Koupání je obecně indikováno u lidí s atopickou dermatitidou, ale je důležité sledovat teplotu vody: nemělo by být horké. Ideálně teplá voda. Jako detergenty se vyplatí používat produkty, které neobsahují mýdlo, s neutrálním nebo nízkým pH. Je lepší, když jsou označeny jako „hypoalergenní“ a neobsahují vůně, barviva. Americká asociace dermatologů také doporučuje přidat do koupele malé množství bělidla (tzv. Bělící lázně) - to zmírňuje svědění a další příznaky atopické dermatitidy. Ale nikdy jsem to nezkusil.

      Co se stalo pak

      Několik let klidu - až dvacet osm let se nic neděje. Pouze lehké peelingy na prstech a kotnících, které já, pokud nezapomenu, rozmazám mastí kortikosteroidy. Až jednoho dne, během večeře v indické restauraci, mě svědění znovu napadne. Zamkl jsem se na záchodě a někde mezi mopy a krabicemi čisticích prostředků začalo svědění. Přineslo to neuvěřitelné uspokojení. V takových chvílích si myslíte, že v některých ohledech to vypadá jako orgasmus - po průchodu útoku se uvolní. Kůže je okamžitě pokryta rýhami, zčervená a pálí. Opřel jsem se o studenou dlaždici s ramenem nataženým na tričku. Je zima, dobře. Zabouchnu kapsy těsných džíny - v jedné z nich leží antihistaminikum. Mnoho studií ukazuje, že histamin je hlavní svědění. Proto jsou atopickými léky předepisovány antihistaminika. Vyberu si tabletu z blistru, vypiju ji vodou z kohoutku, vydechnu a počkám. Nyní je konec.

      Víte, kterou frázi nejvíc nenávidím? "Chrisi, nedělej to." Chtěl jsem dokonce pojmenovat svůj telegramový kanál na počest tohoto - "Cheshi odtud." Snažím se dodržovat pravidla slušnosti, zvlhčit pokožku a zmírnit svědění, následovat hloupou radu „méně nervózní“, vést opatrný životní styl. Nosím s sebou pilulky a masti, předal jsem jídelní panel pro 300 alergenů a teď nepiju červené víno, nejím vejce, pomeranče, arašídové máslo a tucet dalších věcí, které mohou způsobit reakci.

      Někdy vedu dialog „sám sobě“ - o tom, jak se změnilo vnímání mého těla během atopie. Jako dítě jsem se cítil mor a stigmatizoval, dával spoustu problémů a starostí svým rodičům, a dnes se cítím téměř vybrán a dokonce si myslím: „Hmm, genová mutace - to zní trochu pyšně.“ Je to, jako by dermatitida nebyla problémem, ani nemocí, ale charakterovou vlastností, kterou nelze odkudkoli dostat. Typ nevrlosti. Pouze nevrlý ne, ale vaše tělo.

      Alergická dermatitida u dospělých - léčba a příznaky

      Poslední návštěva:
      14. května 2020 v 01:21

    Alergická dermatitida se vyskytuje pod vlivem určitých látek u lidí se zvýšenou citlivostí. Toto onemocnění se projevuje alergickou reakcí pomalého typu.

    Když alergen vstoupí na otevřený povrch kůže, vytvoří se protilátky a imunitní systém se stane vůči tomuto patogenu příliš citlivý..

    Alergeny mohou zahrnovat kyselé roztoky s nízkou koncentrací, zásady, různá rozpouštědla, kosmetiku pro péči o pleť, léky a další látky.

    Mohou být nejen vnější, ale také vnitřní, když vstoupí do těla trávicím traktem nebo dýchacím systémem. Hlavními dráždivými látkami jsou chemické sloučeniny. Jedná se zejména o prací prášky, čisticí prostředky pro domácnost, nikl, chrom a jejich sloučeniny.

    Dnes budeme diskutovat o alergické dermatitidě u dospělých, zvážit podrobné fotografie nemoci, stejně jako její první příznaky a moderní metody léčby.

    FORMULÁŘE

    V závislosti na tom, který alergen způsobuje dermatitidu, je třeba rozlišovat:

    1. Kontakt. Objevuje se, když se objeví vyrážka v důsledku přímé interakce alergenů s pokožkou, například v kosmetice, syntetickém oblečení a špercích..
    2. Toxický-alergický. Vyskytuje se, když alergen vstupuje do těla prostřednictvím dýchacích cest nebo zažívacího traktu, což vede k jeho šíření v celém těle.
    3. Atopický. Kvůli genetické predispozici k alergiím, onemocněním gastrointestinálního traktu, játrům, infekcím, které oslabují imunitní systém, lékům.

    Pokud nemáte včas uchýlit se k léčbě dermatitidy u dospělých, pak to může postupovat a mít chronickou formu, tj. Formou ekzému..

    DŮVODY VZHLEDU

    Proč se vyskytuje alergická dermatitida a co je to? To je reakce těla na dráždivé, navíc zpožděné působení. To znamená, že pro vznik nemoci je třeba velmi dlouhý kontakt člověka s různými chemickými prvky..

    Nejběžnější alergeny, které mohou vést ke vzniku dermatitidy:

    • domácí chemikálie, kosmetika, hygienické výrobky, výroba atd.);
    • zvířecí pylové zvířecí chlupy atd.;
    • kovy;
    • léky;
    • potravinové alergeny (citrusové plody, mořské plody, med, ořechy atd.);
    • sluneční záření a nízká teplota.

    Největší počet případů alergické dermatitidy se vyskytuje u zástupců některých specialit, v důsledku čehož onemocnění dokonce dostalo specifický název - pracovní dermatitida.

    Mezi vysoce rizikové skupiny patří:

    • zdravotníci;
    • kadeřnictví a kosmetologů;
    • stavitelé;
    • kuchaři;
    • Řidiči.

    Všichni tito lidé se pravidelně setkávají s látkami, které jsou příčinou alergické dermatitidy - formaldehydy, nikl, thiurams, uhlíkové směsi, epoxidy atd..

    Hlavním důvodem, který ovlivňuje citlivost těla na alergické reakce, je dědičná predispozice k atopii, jakož i narušené fungování vlastního imunitního systému a jeho buněk - T-lymfocytů, atypická reakce fagocytárních buněk nacházejících se v epidermis..

    KONTAKTUJTE ALERGICKOU DERMATITU

    Kontaktní dermatitida je forma alergické dermatitidy, při které alergen vstupuje do těla přes kůži osoby.

    K vytvoření alergické reakce obvykle potřebujete přímý kontakt s dráždivým přípravkem alespoň několik týdnů. Projevy kůže v takových případech mají jasně definované hranice a mohou se lišit od mírného zarudnutí až po těžký otok s velkým počtem malých svědivých váčků.

    ZNAČKY

    Hlavní příznaky dermatitidy jsou:

    • silné zarudnutí kůže,
    • svědění,
    • hořící,
    • vyrážka z malé tečky na vesikuly, které se následně otevírají a vytvářejí oblasti pláče (eroze).

    První pomoc při výskytu fytodermatitidy je čištění kůže - tím se z ní odstraní nejmenší částice alergenu.

    Příznaky alergické dermatitidy u dospělých

    Příznaky takových patologických procesů jsou určeny typem a alergenním faktorem, který je způsobil. Pro alergickou dermatitidu je tedy tento obraz příznaků charakteristický:

    1. Alergická reakce, která se vyvíjí zpožděným typem (čas plyne od okamžiku kontaktu s alergenem do prvních projevů).
    2. Jasná specifičnost (dermatitida se vyskytuje, když je vystavena určité látce).
    3. Nadměrná intenzita kožních projevů, nevhodná koncentrace stimulu a doba expozice.
    4. Prevalence alergických projevů mimo oblast kontaktu s alergenem.

    U kontaktní formy dermatitidy se patologie začíná objevovat s zarudnutím kůže po dotyku alergenu. Dále je postižená oblast nabobtnána a vezikulární. Přítomnost vezikulární vyrážky se posuzuje podle tvorby puchýřů. Na místě prasklých bublin se pokožka odlupuje.

    Za prvé by léčba alergické kontaktní dermatitidy měla být zaměřena na eliminaci kontaktu s provokujícím alergenem.

    Alergická dermatitida u dětí

    Projevuje se otokem, svěděním, výskytem puchýřů a červených skvrn na povrchu kůže. V důsledku podráždění pokožky to dítě začne poškrábat, v důsledku čehož se krusty vytvoří, což dá dítěti mnoho nepohodlí, způsobuje podrážděnost a nepříjemné pocity.

    Alergické projevy se mohou objevit na čele, na tvářích, na pažích, nohou, hlavě. Ve vyšším věku je lze lokalizovat na loktech.

    DIAGNOSTIKA

    Abyste věděli, co a jak léčit alergickou dermatitidu, musíte nejprve poznat, která látka je alergen. V tom pomůže nastavení individuálního záplatového testu (aplikační testy)..

    Jedná se o speciální diagnostickou metodu používající sady alergenů a jejich nasazování na kůži předloktí nebo střední třetiny zad po dobu 48 hodin. Tyto testy provádějí pouze lékaři..

    LÉČBA ALERGICKÉ DERMATITidy U DOSPELÝCH

    Po objevení příznaků alergické dermatitidy u dospělých je vhodné zahájit léčbu odstraněním provokujících faktorů. Proto musí být vyloučeny všechny kontakty s identifikovaným alergenem. Například, pokud prací prášek způsobil vyrážky na rukou, musí být nahrazen šetrnějším k životnímu prostředí nebo prát v rukavicích.

    Pokud však není možné určit přesnou příčinu alergických reakcí, je nutné provést řadu specifických alergických testů, které umožní identifikaci senzibilizátoru.

    K účinné léčbě alergické dermatitidy se používají tyto prostředky:

    1. Za prvé, tato mast, která má antimykotický a antimikrobiální účinek, vám umožňuje rychle zmírnit svědění a zmírnit stav pacienta. Je třeba věnovat pozornost Zirtekovi, Telfastovi, Eriusovi atd. Kromě výše uvedených mastí jsou nejoblíbenějšími a nejúčinnějšími přípravky Advant, Lokoid, Elidel, které jsou předepsány pro léze kůže.
    2. Pokud lokální léčba není účinná, dospělému jsou předepsány antihistaminika jako Cetrin, Zodak, Claritin a jejich analogy. Pomohou snížit otoky a svědění. Jejich role při léčbě tohoto typu alergické reakce je sekundární.
    3. Při velmi závažných reakcích je možné předepsat kortikosteroidy uvnitř. V tomto případě může délku léčby a dávkování léků určit pouze lékař.

    V zásadě jsou léčebné metody téměř stejné pro jakoukoli alergii, hlavní věcí je správně identifikovat zdroj podráždění a postupovat včas, aby se eliminoval a léčil příznaky.

    Léky by však měly vybírat pouze profesionálové. Samoléčení může vést k nenapravitelným důsledkům ve formě zhoršujícího se stavu, zjizvení, věkových skvrn. Rovněž se nedoporučuje vlastní použití lidových prostředků..

    IF Dermatitida na obličeji

    Alergická dermatitida, která je doprovázena výskytem zánětu na obličeji a těžkou bolestivostí tkání, vyžaduje zvláštní režim. Je nutné ukončit praní vodou z vodovodu.

    Je lepší použít speciální micelární roztoky, které pomohou očistit pokožku a zachovat přirozenou vrstvu tuku a vody. Terapie je doprovázena aplikací zvlhčujících a uklidňujících léků na pokožku s minimálním dráždivým faktorem.

    Recenze léků pro léčbu dermatitidy

    Ill před 5 lety. Na mém čele a na přední straně krku se začalo objevovat rozmazané zarudnutí. Pak - na chrámech, zápěstí, v lokti a kolenech. Kůže v těchto oblastech nesnesitelně svěděla a proměňovala se v malé eroze, které byly mokré a chvějící. Exacerbace byly v období podzim-zima. Lékař od samého začátku měl podezření na atopickou dermatitidu a uvedl, že se jedná o velmi rozmanité onemocnění a konečná diagnóza může být provedena až po výsledcích laboratorních testů a konzultacích mnoha odborníků. Od té doby jsem byl opakovaně vyšetřován za účasti alergisty, gastroenterologa, endokrinologa a dokonce i neuropsychiatra. Každý se pokusil najít důvod, který vyvolal zhoršení mé nemoci. Nejprve zhřešili na tabákových komponentách - náš dům byl naproti tabákové továrně, ale to nebylo potvrzeno alergenickými testy. Při provádění testů na různé další alergeny (jídlo, plísně, klíšťata, pyl a další) nebylo jasné. Nebyly zjištěny žádné hormonální abnormality, nebyly detekovány protilátky proti parazitům. Příčina onemocnění nebyla stanovena. Od té doby je hlavní metodou léčby léčebný a profylaktický režim a hypoalergenní strava. Umývám se ve sprše bavlněnou žínkou, místo mýdla - neutrálních gelů. Nosím oblečení z přírodní bavlny. Nejezte kořeněná, smažená, solená, nakládaná a uzená jídla, jakož i mléko, vejce, kávu, čaj a citrusové plody. V období exacerbace na kůži vytvářím krémy na bázi vody z antipruritických, protizánětlivých a decongestantových léků. Pleťové vody čistí povrch pokožky. Poté aplikuji pastu nebo „mluvčí“, které zmírní svědění a osuší pokožku. Když se objeví oteklé zarudnutí, používám masti z komplexu mastných látek se změkčujícím a zahřívacím účinkem. Pro stejný účel nanáším krémy, gely a omítky. Někdy lékaři předepisují antimikrobiální krémy a masti se širokým spektrem účinku během období exacerbace a samozřejmě antialergické a antihistaminika. Fototerapie (světelná terapie) má dobrý účinek - zasažené oblasti jsou ozářeny ultrafialovými paprsky a po 10 sezeních se stav kůže výrazně zlepšuje. Několikrát jsem se uchýlil k akupunktuře, ale metoda fototerapie byla pro mě stále efektivnější. Během období prominutí odešel do letoviska v jižních městech. Plaval v moři, bral rhodonové koupele, koupele s terapeutickým bahnem.

    Atopická dermatitida pronásleduje mou dceru od mých dvou let. Její první vyrážky začaly v GV. Pak jsem ještě nebyl v alergickém tématu pokročilý, takže jsem pilně dával dětem antihistaminové kapky a byl jsem šťastný z toho, jak dobře „léčí“ alergie. Když jsem začal s krmením své dcery doplňovat potraviny, zhoršily se mi problémy s kůží. Ve čtyřech letech byla dívka od ní zakryta svěděnou krustou, žádné kapky nepomohly a já jsem hormonální drogy odmítl. Naštěstí jsem na jednom z „mateřských“ fórů našel téma „Léčba atopické dermatitidy homeopatií“. Hodnocení lékařů jedné z hlavních klinik na mě zapůsobilo a já jsem si domluvil schůzku. Museli jsme čekat ve frontě déle než měsíc. Celou dobu trpěla dcera vyrážkami a svěděním, které se v noci zesílilo a zbavilo dítě spánku.
    Nebudu podrobně popisovat, jak lékař šel. Obecně se stal zázrak. Vyrážka dcery byla doslova 3 měsíce po zahájení homeopatického ošetření. Lék jsme několikrát opravili (klasický homeopat léčí pouze jeden lék, nikoli komplex léků, ale čas od času je třeba lék po změně symptomů změnit). Jsem velmi rád, že se moje dcera vzpamatovala a jsem vděčná našemu lékaři. Nyní jsme léčeni celou jeho rodinou a zapomněli jsme na obvyklé léky.

    Náš syn měl v prvních měsících svého života těžkou dermatitidu způsobenou nošením plen. Pokud bychom v teplé sezóně mohli otrokovat po dlouhou dobu i při chůzi, pak jsme se s nástupem chladného počasí museli vrátit k plenkám. Situace s kůží se opět zhoršila, v záhybech se objevily půdy a zánět, obecně úplné švy. Lotiony, koupele s bylinkami a dětský prášek nepomohly. Pediatr řekl, že v našem případě může pomoci zinková mast pro dermatitidu. Recenze mastí obsahujících zinek mi obecně vyhovovala a já jsem získal podobný lék. Masť měla hustou a hustou konzistenci. Potřela jsem zadek a nohy dítěte tenkou vrstvou pod plenkou. Ach zázrak! Stav kůže se okamžitě začal zlepšovat. Dítě začalo tvrději spát, více se smát, všichni jsme vydechli úlevou. Teď se snažím přizpůsobit svého syna hrnci, na procházku nosíme jen plenky. Pod plenkou pro prevenci rozmazávám zinkovou mast, opravdu se mi líbí její účinek.

    Považujeme za standardní: vylilo se: antihistaminikum, enterosgel dvě hodiny po něm. Pokud je vyrážka velmi závažná, stane se: rovné jasně červené skvrny, namočte se a bolavě, obvykle v slabinách nebo na konečníku. Pak používám mast Advantan, je to hormonální, je to pravda, ale jsem opatrný. Aplikuji malé množství a přísně na červenou. Pomáhá dobře.

    Místo Advantanu zkuste Elidel mast. Je nehormonální. Přepnul jsem na to, protože se bojím používat hormony, jako jsi ty. Navíc je to ze skupiny steroidů a není jasné, jak dlouhodobě ovlivní dítě. Jediná mast je drahá, ale my jsme již přidělili rozpočet a koupili jsme pokus pro dvě rodiny - také u syna souseda, jako je ten náš. Měli jsme rádi.

    Přišlo mnoho věcí: tablety, kapky, masti a krémy pro léčbu atopické dermatitidy. A málokdo ví, že je dobré zacházet s enterosgelem. Může být kombinována s těmito léky, pokud je dermatitida pokročilá, nebo ji můžete jednoduše použít, pokud alergie není závažná. Může to být pro kojence a děti, dospělé. Vždycky to používám, dokonce i s banálním svěděním kůže. A vždy pomůže.

    Diagnóza s atopickou dermatitidou. Jakou mast pro děti mohu použít? A pak nám bylo řečeno, abychom pili zyrtec, aby se rozmazali dexpanthenolem. Ale to není moc dobré. Pokud se přihlásíte pouze na dlouhou dobu, uzdraví se. A když jsou tam velmi červené skvrny, dítě křičí, že to bolí. Včera jsem nevěděl, co mám dělat: foukal jsem, mával, musel jsem jít spát i bez plenky. Pak je vidět, jak zyrtec jednal a stal se o něco snazší, ale stále existují skvrny.

    Mám pro tento případ nehormonální mast, obávám se všeho hormonálního obecně, možná samozřejmě marně, ale můj soused měl po užití hormonů takové těžké vedlejší účinky. Proto používám masti obsahující dexpanthenol. Je to vitamin B? Pomáhá pokožce regenerovat a zotavovat se rychleji. Velmi dobrý lék. Dříve jsem si kupoval bepanten, ale teď užívám obvyklý dexpanthenol, je to poloviční cena a konzistence a účinek jsou stejné.

    Od dětství mám atopickou dermatitidu. Teď je mi 29 let a posledních 8 let bylo mučeno, neexistuje žádné prominutí. Pouze kapičky sodíku thiosíranu, glukonátu vápenatého pomáhají, a pak ne na dlouhou dobu, dokud nejsou okamžitě uvedeny, dojde ke zlepšení, jakmile přestanou znovu vkládat všechno novým způsobem. Ale alespoň pomáhá, když už není možné vydržet.
    Po mnoho let bylo podle zkušeností na sobě hluboce potvrzeno, že lékárnické léky pouze odstraňují příznaky a skutečnou příčinou v samotném těle jsou některé problémy a komplexní ošetření zvenčí nezbytné.
    Nedávno jsem si koupil přírodní vitamíny, neočekávám speciální výsledky, protože kolikrát předtím jsem nepil vitamíny, nikdy jsem si nevšiml zvláštního výsledku. Podobně ani po 2 týdnech nebyly znatelné žádné výsledky, ale na konci 3. týdne jsem si každý den začal všímat zlepšení, kůže na mých rukou vypadala jako měkká, zvlhčená zevnitř, dokonce přestala používat krém. Postupně začal peeling a zarudnutí kůže. Myslím, že tento výsledek je způsoben vysokým obsahem vitamínů vysoce kvalitní omega-3.
    Nebudu zde psát název vitamínů, aby nedošlo k omylu s reklamou.

    Dcera má 2 roky atopické dermatitidy. Byl předepsán krém bez hormonů, ale nedávno se podíval na Komarovského, hovořil o těchto krémech a naléhal, aby se nebál a neaplikoval. A náš doktor mě přímo vyděsil těmito mastmi: „Co jsi? Sovesm nemysli! Takže zabijte dítě! “ No, nějak jsem ochoten Komarovsky věřit. Gramatický strýc. Možná je to v pořádku, v malých dávkách můžete?

    Velmi dobrý krém elochom. Náhodou jsem na něj narazil na otzovika. Velice chvála. A taky jsem to zkusil. Ve skutečnosti je mast jen zázrak! Zde se večer objevily červené skvrny, jsme vzhůru, abychom spali čistě. Samozřejmě používám s antihistaminikem. Ale zpravidla nikdy nešlo tak rychle. Velmi doporučuji. Je dobré, když se jedná o červené svědivé skvrny, vyrážku nebo drsnost léčíme jednoduše prášky a enterosgely. Ale z místních fondů - to je nejlepší.

    Kromě alergických léků můžete vyrážky vyrážit fukcincinem. Dobrý lék, jen skvrny na kůži, ale dobře vyschne. Plus dezinfikuje. Pokud má dítě zvyk poškrábání těchto míst. Toto řešení je předepsáno pro ekzémy, aby bylo možné je zpracovat každý den. Je však vhodný i pro děti. Navíc je to levné.

    Místní fondy jsou nyní dobrou pomocí. Obvykle se obcházím s bepanthenem nebo dexpanthenolem, a pokud je silná vyrážka, pak s fenistylovým nátěrem nebo zvýhodněním. V medicíně mám spoustu věcí. Enterosgel se dobře používá, velmi dobře odstraňuje vyrážky. Používejte samozřejmě pouze uvnitř, podle pokynů pro věk. Opouští mě dobře, univerzální lék.

    Nyní uvedu masti, které mohou být potřeny alergickými vyrážkami: eplan, pokožka, dexpanthenol, Radevit, Elidel, histan, protopic, fenistil, losterol, thymogen, naftaderm, viditelný, solcoseryl, zvýhodněný, desecyl, led, zincapestol,, flucinar, fucicort, actiderm, pantalfamarin, sinaflan. Ale pamatujte, jsou to místní prostředky. A alergie by měla být léčena zevnitř. Zdraví!

    Mám pod nosem, bradou vyrážku červené p ”. Používám adriderm, pomáhá..... když to znovu nezmažu. Šel jsem k lékaři, testy jsou v pořádku, ale vylévá se a vylévá …………

    Rodina má dva atopické muže, manžela a dceru. Oba trpí raným dětstvím. Z krémů, jako je bepanten, topikrem tělo pouze zvlhne. Šetříme se dětským krémem se psími kočkami, olivovým olejem s levandulí 10: 1 - pro zvlhčení. Také míchám 1k1 fenistil a solcoseryl gely - léčí a zmírňuje svědění.

    Obraťte se na recenze léčby dermatitidy

    Fórum rodičů Khabarovsk HabMama

    • Aktuální čas: 17. května 2020, 09:20
    • Časové pásmo: UTC + 10: 00

    Alergická dermatitida

    Moderátor: Svtln

    Alergická dermatitida

    Zpráva KaTbKa »1. února 2012, 15:00

    Alergická dermatitida

    Zpráva je Yulianka »1. února 2012, 15:16

    Alergická dermatitida

    Zpráva z bunny »01.02.2012 21:52

    Alergická dermatitida

    Zpráva KaTbKa »02.02.2012, 13:19

    Alergická dermatitida

    Zpráva zajíčka »04.02.2012 22:17

    Alergická dermatitida

    Zveřejnil Anette 14. února 2012 14:16

    KaTbKa, přečtěte si toto téma - Allergy-2.

    Přidáno po 48 sekundách:

    Alergická dermatitida

    Zpráva je Olyusya »19. února 2012, 00:32